Antalya Gezilecek Yerler Listesi (Şehir Merkezi)

Antalya Gezilecek Yerler Listesi (Şehir Merkezi)

Antalya gezilecek yerler içeriğinin ilk bölümünde şehir merkezi ve çevresindeki turistik noktalardan oluşan bir liste sunuluyor. Listede adı geçen yerlerin ziyaret saatleri ve ücretler hakkındaki en sağlıklı bilgileri resmi web sitelerinden takip etmenizde fayda var.

Bu arada Antalya şehir merkezi ve Antalya çevresinde gezip görülecek tüm önemli yerlerin harita konumlarını ise topluca yazı devamındaki Antalya gezilecek yerler haritası bölümünde bulabilirsiniz. Hadi başlayalım…

1. Kaleiçi

Kaleiçi Antalya

Antalya gezilecek yerler listesinin ilk sırasında tarihi zenginlikleriyle ünlü Kaleiçi bulunuyor. Burası şehrin 5 merkez ilçesinden biri ve Muratpaşa ilçesine bağlı.

Cumhuriyet Meydanı Kaleiçi’nin merkezi durumunda. Meydanda kentin sembollerinden biri olan Yivli Minare sizi karşılıyor. 700 yaşında olduğu tahmin edilen yapı Selçuklular döneminden kalma. Buradan Kaleiçi’nin 2000 yıllık at nalı şeklindeki surları da seçilebiliyor.

Semtin diğer bir sembolik yapısı ise Cumhuriyet Caddesi’ndeki saat kulesi. Kare gövdeli saatin 1900’lü yılların başında inşa edildiği tahmin ediliyor. Hemen yanında ise 17. yüzyıldan kalma Tekeli Mehmet Paşa Cami yükseliyor.

Ayrıca semtte görmenizi önerdiğim diğer yapılar arasında tarihi Hadrian Kapısı, Hıdırlık Kulesi, Kırk Merdiven, Karaalioğlu Parkı, Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi (Etnografya Müzesi), Antalya Etnografya Müzesi, Oyuncak Müzesi gibi yerler de bulunuyor.

Oyuncak Müzesi’nin hemen yanındaki Panaromik Asansör’e çıkıp da harika bir şehir manzarası izleme fırsatı yakalayabilirsiniz. Buradan yat limanına da kolaylıkla inilebiliyor. Ayrıca asansör ücretsiz.

Sayıları 3000’i bulan cumbalı renkli Kaleiçi evleri ise bölgeye nostaljik bir hava veriyor. Zaten genel olarak Kaleiçi sıcak ve samimi bir atmosfere sahip. Semtin en karakteristik özelliklerinden biri ise dar ve kıvrımlı sokakları. Deniz kısmına doğru giderken birçok gizemli sokağın içine dalıp keyifli bir yolculuğa çıkabilr.

2. Düden Şelalesi

Düden Şelalesi Antalya gezilecek yerler

40 metreden aşağı doğru süzülen suların huzur veren sesi eşliğinde yeşilin her tonunu bulabileceğiniz harika bir doğa ortamı sunuyor Düden Şelalesi. Yukarı ve Aşağı Düden Şelalesi olarak iki kola ayrılıyor. Özellikle Yukarı Düden Şelalesi güzel bir piknik alanı.

Düden Şelalesi Antalya’nın en etkileyici doğal güzellikleri arasında. Burası gündelik hayatın koşuşturmacasından sıyrılmak ve biraz meditasyon yapmak için harika bir yer.

Çevrede balık ve et restoranları ağırlıkta olmak üzere çeşitli yeme-içme mekanları bulunuyor.

Antalya’ya yalnızca 10 km uzaklıktaki şelalede keyifli yürüyüşler gerçekleştirebilir, piknik yapıp büyüleyici görüntülerin önünde bol bol fotoğraf çekilebilirsiniz. Ayrıca yakınlardaki mağarayı da gezmeden dönmeyin.

3. Kurşunlu Şelalesi

Kurşunlu Şelalesi Antalya gezilecek yerler

Antalya’nın doğal güzellikleri arasında öne çıkan Kurşunlu Şelalesi bir ana şelale, bazı küçük hacimli şelaleler ve göletlerden meydana geliyor. Özellikle ana şelalenin sesi ve 18 metreden aşağı dökülme görüntüsü ziyaretçiler üzerinde tam bir terapi etkisi yaratıyor.

Şelalenin bulunduğu ortam zengin çeşitlilikte bir bitki örtüsüne sahip. Çok farklı ağaç türlerini görebileceğiniz alanda kızılçamların güzelliği ise hayranlık verici. Ayrıca çevrede birçok canlı türünü gözlemleme fırsatınız da var.

Tüm bunların yanı sıra Kurşunlu Şelalesi’nde birçok manzara izleme platformu bulunuyor. Bölgede doğa ve şelale seslerinin arasında yürüyüşler yapmanın keyfini sürmeniz için özel yollar da inşa edilmiş. Şehir merkezindeki Kurşunlu Şelalesi aynı zamanda piknikçilerin de gözdesi.

4. Konyaaltı & Sahil Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi

Konyaaltı Plajı Antalya gezilecek yerler

“Antalya gezilecek yerler” listesindeki en turistik ilçeler arasında şehrin batısındaki Konyaaltı da bulunuyor. Aynı zamanda Likya Yolu üzerinde yer alan ilçe özellikle yaz aylarında oldukça hareketli.

Konyaaltı’nda meşhur Konyaaltı Plajı, Antalya Müzesi, Kent Meydanı, Atatürk Kültür Parkı, Varyant Seyir Terası, Geyikbayırı Mağarası gibi çok sayıda görülmeye değer yer var. Özellikle de Sahil Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi son yılların en önemli projelerinden biri.

Konyaaltı Sahili boyunca 7 km’lik şeride sahip Sahil Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi tam 1 milyon metrekare genişliğinde bir park alanı. Sınırları içinde eğlenmeye, tatile, alışveriş ve yeme-içmeye dair hemen her şeyi bulmanız mümkün.

Peki ne var bu devasa eğlence parkının içinde? Tam 31 adet mavi bayraklı plaj, sosyal etkinlik alanları, yelkenli kulübü, çocuk oyun alanları, çok çeşitli spor alanları, tiyatro, köpek parkı, 200 dönüm ücretsiz halk plajı, 400 dönüm yeşil alan parkın sunduğu hizmetler arasında.

5. Hadrian Kapısı

Antalya gezilecek yerler listesi

Antalya’daki sayısız tarihi yapıdan biri de Hadrian Kapısı. Roma İmparatoru Hadrian şerefine MS. 130 senesinde yaptırılmış. Yani şehrin tarihinin en yaşlı tanıklarından bir tanesi. Aynı zamanda “Üç Kapılar” olarak da biliniyor.

Antalya merkezdeki Hadrian Kapısı tarihi değeri nedeniyle görülmeye değer bir yapı. Ayrıca üzerindeki kabartma ve estetik oyma süslemeler de yüzyıllar öncesinin sanat anlayışını yansıtıyor. Yapının kitabesi ise Latince yazılmış.

130 yılından günümüze kadar ayakta kalmayı başaran Hadrian Kapısı’ndan geçip Kaleiçi’nin keyifli sokaklarına giriş yapabilirsiniz.

6. Yivli Minare

Yivli Minare Antalya seyahati

Yivli Minare 13. yüzyılda Anadolu Selçuklu Hükümdarı 1. Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmış. Daha doğrusu Bizans kilisesi olan yapıya minare ekleyip onu camiye dönüştürmüş. Şehrin ilk İslami eserlerinden biri olan yapı 38 metre yüksekliğe sahip.

Kendisiyle aynı isme sahip külliyenin sınırları içinde yer alan Yivli Minare’nin gövdesindeki turkuaz renkli çiniler ile tuğlalar oldukça göz alıcı. Kaidesi ise kesme taştan yapılmış. Minareye 90 basamaklı merdivenle çıkılıyor.

Şehrin hemen her yerinden görülebilen ikonik cami müthiş manzarası nedeniyle de sıkça ziyaret ediliyor.

7. Karaalioğlu Parkı

Karaalioğlu Parkı Antalya gezilecek yerler

Yapımına 2. Dünya Savaşı Dönemi’nde başlanmış olan Karaalioğlu Parkı şehrin merkezinde ve Muratpaşa ilçesine bağlı.

Çok büyük bir alanı kapsayan Karaalioğlu Parkı hem şehrin yerlileri hem de turistler tarafından ziyaretçi akınına uğruyor. Yemyeşil huzur verici ortamına harika bir Antalya manzarası da eşlik ettiği için kentteki en popüler yerlerden biri.

Parkın içinde kafeler, gazinolar, çeşitli işletmeler, çocuk oyun alanları, eğitim alanları ve manzaralı çay bahçeleri yer alıyor.

Merkezi konumu nedeniyle buraya birçok ulaşım aracıyla veya yürüyerek ulaşmanız mümkün. Karaalioğlu Parkı’nı da mutlaka Antalya’da gezilecek yerler listenize almanızı öneriyorum.

8. Yat Limanı

Yat Limanı Antalya gezilecek yerler

Antalya’nın en turistik görünümlü, güzel manzaralı yerlerinden biri olan Yat Limanı şehrin merkezinde bulunuyor.

Muratpaşa’ya bağlı marinada ortalama 100 adet tekne bağlama alanı yer alıyor. Lüks yatların ve teknelerin oluşturduğu görüntü çok göz alıcı. Tam bir tatil yeri atmosferi sunan limanın deniz manzaralı restoranlarında rakı-balık keyfi yapmak ise gezginler adına oldukça popüler bir aktivite.

Eğlencenin dozunu artırmak isterseniz lüks yat veya teknelerden birini kiralayarak Akdeniz’in tüm güzelliklerine daha yakından şahit olabilirsiniz.

9. Antalya Aquarium & Fear Trophy

Antalya Aquarium Antalya rehberi

Türkiye’de turistler arasında gittikçe popülerleşen Antalya Aquarium & Fear Trophy de listenize alabileceğiniz eğlence merkezlerinden biri.

Modern mimarisi ile dikkatleri üzerine çeken eğlence merkezinde tam 40 adet tematik akvaryum yer alıyor. Ancak 131 metrelik uzunluğu ve 3 metrelik genişliği ile dünyanın en büyük tünel akvaryumu da kesinlikle görülmeye değer!

Konyaaltı sahiline yalnızca 70 metre mesafedeki akvaryumda su altı dünyasına doğru merak ve heyecan dolu bir yolculuk sizi bekliyor. Dünya denizlerini çok boyutlu sinema teknolojisi ile gezmek, WildPark’ta dünyanın en zehirli ve ilginç egzotik canlı türleri ile tanışmak akvaryumda yapabilecekleriniz arasında.

Fear Trophy’de yağmur ormanlarındaki vahşilik, mağara ve çöllerdeki yaşam çok gerçekçi bir atmosfer ile yansıtılıyor. Siz gezinizi sürdürürken bir yandan yağmur, taşların yuvarlanma sesleri öte yandan ormandaki hayvan sesleri gibi çeşitli ses efektleri kullanılıyor. Dünyanın en büyük sürüngenleri, böcekleri ve çeşit çeşit canlı türleri ile karşılaşıyorsunuz.

Snow World & Ice Museum da kompleksin bir diğer bölümünü oluşturuyor. Buranın ısısı sürekli -5 derecede tutuluyor ve içeriye özel korumalı kıyafetlerle girip gerçek karlarla eğlenebiliyorsunuz.

Kısacası sizi Antalya Aquarium & Fear Trophy’de bol maceralı, biraz ürkütücü ama unutulmaz bir serüven bekliyor.

10. Antalya Hayvanat Bahçesi

Antalya Hayvanat Bahçesi Antalya gezisi

Antalya’da özellikle çocuklarınızla birlikte gidip doyasıya eğleneceğiniz bir yer arıyorsanız rotanızı hayvanat bahçesine çevirebilirsiniz.

Antalya Hayvanat Bahçesi’nin doğal yaşam sakinleri arasında çok çeşitli belki de hiç bilmediğiniz türde hayvanlar da bulunuyor. Hayvanat bahçesindeki hayvanlar kanatlılar, memeliler ve sürüngenler olarak üç gruba ayrılmış.

Amerikan ördeği, Amazon papağanı, Beç tavuğu, Bengal ispinoz, benekli sırtlan, geyik türleri, dev pelikan tavşanı, aslan, zebra gibi çok sayıda sevimli canlı ile keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

11. Antalya Oyuncak Müzesi

Oyuncak Müzesi Antalya gezilecek yerler
Kaynak: anadoluoyuncakmuzesi.com

Türkiye’nin 3. oyuncak müzesi olan Antalya Oyuncak Müzesi tarihi Kaleiçi’nde yer alıyor. Oyuncak müzesinin teması 1860 ile 1980 arasındaki döneme ait antika oyuncaklar üzerine kurulu. Müzede yaklaşık 3.000 adet oyuncak sergileniyor.

Müzenin özelliklerinden biri sadece yerli üretim değil yabancı oyuncaklara da yer vermesi. Hatta sanayi devriminin ardından ortaya çıkan ilk oyuncaklara bile burada rastlamanız mümkün.

Ayrıca müzenin her bir yanında Red Kit, Mickey Mouse, Keloğlan, Şirinler gibi popüler çizgi film karakterlerinin heykelleri bulunuyor.

12. Saat Kulesi

Saat Kulesi Antalya hakkında bilgiler

Antalya gezilecek yerler listesinin tarihi yapıları arasında bulunan Saat Kulesi Kaleiçi Cumhuriyet Caddesi’nde ziyaretçileri selamlıyor.

II. Abdülhamid için 20. yüzyılın başında inşa edildiği tahmin edilen kule şehir merkezi ile bütünleşmiş sembolik bir eser. Burası özellikle Yivli Minare ve Hadrianus Kapısı ile beraber şehrin en önemli 3 tarihi yapısı arasında gösteriliyor.

Yerden yüksekliği 14 metre olan saat kulesinin zamanla eski saatleri de elektronik olanlar ile değiştirilmiş. Kale Kapı mevkiine doğru giderseniz saat kulesini de görebilirsiniz.

13. Hıdırlık Kulesi

Hıdırlık Kulesi Antalya'da nereler gezilir?
Kaynak: turkisharchaeonews.net

Alt kısmının kare üst bölümünün ise silindir şeklinde olması ile oldukça ilgi çeken Hıdırlık Kulesi 2. yüzyılda Antalya surlarının üzerine inşa edilmiş. Karaalioğlu Parkı’nda bulunuyor.

Kesin bir bilgi olmasa da kuleyi Roma İmparatoru Hadriyanus’un yaptırdığı söyleniyor. Hıdırlık Kulesi zamanında bir gözetleme yeri ve deniz feneri olarak kullanılmış. Alt kısmının ise mezar odası olduğuna dair bazı kanıtlar bulunuyor.

Akşam saatlerindeki ışıklandırılmış silüeti ve genel dokusu ile Antalya ile oldukça uyumlu görünen kule günümüzde bazı etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

14. Murat Paşa Camii

Minberinin ve taş işçiliğinin güzelliği ile ayrı bir havası olan Murat Paşa Camii de Antalya’da görülmesi gereken yerler arasında.

Şehrin merkez ilçelerinden Muratpaşa’ya bağlı yapı 16. yüzyılda inşa edilmiş. Buna rağmen camide yer yer Selçuklu mimarisinin özellikleri görülüyor. Bilhassa Selçuklu Kaligrafi sanatından bazı örnekler dikkat çekici. Ayrıca caminin yapım aşamasında Türk-İslam eserlerinde sıkça karşılaşılan devşirme malzemeler de kullanılmış.

15. Suna İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi

Suna İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi Antalya'da gezilecek yerler
Kaynak: libertylara.com

Merkezde kolaylıkla ulaşabileceğiniz Suna İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi’nde Antalya’nın kültürünü yansıtan öğeler sergileniyor.

Cansız manken canlandırmaları ise sunumu daha ilgi çekici bir hale getirmiş. Özellikle damat tıraşı, kına gecesi, düğün günü gibi etkinliklerin anlatılması için mankenler kullanılıyor.

Müze binaları 1990’lı yıllarda Suna-İnan Kıraç çiftinden satın alındığı için müzeye de onların ismi verilmiş. Aynı zamanda müzede çiftin özel koleksiyonundaki çeşitli kültür ve sanat eserlerini de görebilirsiniz.

16. Kesik Minare (Şehzade Korkut Camii)

Antalya gezilecek yerler listesindeki Kesik Minare Antalya’nın simgeleri arasında bulunuyor. Kesik minare olarak anılmasının nedeni ise bir yangın sonucunda minaresinin ağaç kısmının yanması.

Günümüzde yapının tahrip olan bölümü düzeltilerek o kısma yeniden külah takıldı. Bu nedenle yapı artık kesilmiş gibi durmuyor. Kilise olarak inşa edilmiş yapılardan biri olan Kesik Minare köklü bir tarihe sahip ve II. Beyazıt’ın oğlu Sultan Korkut tarafından camiye çevrilmiş.

Antalya’nın en eski ve ilginç tarihi yapılarından olan Kesik Minare’yi de görmeden dönmeyin.

17. Arkeoloji Müzesi

Antalya gezi notları Antalya Arkeoloji Müzesi

Binlerce yıla ve çok sayıda medeniyete tanıklık etmiş Antalya doğal olarak müzeler bakımından da oldukça zengin bir şehir. Antalya’da gezilecek yerler listesinde size önereceğim önemli tarih/kültür merkezlerinden bir diğeri de Arkeoloji Müzesi.

300.000 metrekarelik bir sergi alanına sahip Arkeoloji Müzesi şehrin binlerce yıllık geçmişinde ne gibi insan faaliyetlerinin gerçekleştiği ile ilgili önemli kanıtlar sunuyor.

Müzede farklı jeolojik çağlardaki fosillerden Paleolitik, Mezolitik, Kalkolitik, Neolitik ve Erken Tunç Çağı buluntularına kadar çok çeşitli nesneler teşhir ediliyor. Ayrıca binada seramikler, mozaikler, portreler, lahitler, paralar, etnografik-Türk/İslam dönemi gibi daha birçok alan için ayrı ayrı sergileme salonları bulunuyor.

18. Minicity

Minicity Antalya'da gezilecek yerler

Minyatür eserlere meraklı olanlar için Antalya’nın en güzel yerlerinden biri Minicity. Tematik park aynı zamanda çocuklu ailelerin de gözdeleri arasında bulunuyor.

Peki, Minicity’de neler var? Alanda Anadolu uygarlıklarının en seçkin eserlerinin ve bazı büyük mimari yapıların minyatür halleri yer alıyor. Özellikle tarih boyunca çok farklı dönemlerde yapılmış birçok eser sizi geçmiş dönemlere doğru yolculuğa çıkaracak. Ayrıca 63.000 metrekarelik parkta çocuk alanı da var.

19. Atatürk Evi

Atatürk Evi Antalya gezilecek yerler
Kaynak: Wikipedia

Antalya Atatürk Evi 1986 senesinden bu yana müze olarak ziyaretçilere açılıyor. Antalya’ya 3 kez gelip her seferinde şehrin güzelliğine hayran olduğunu dile getirmiş Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaret fotoğrafları köşkün alt katında sergileniyor.

Ayrıca müzede hem Atatürk hem de Antalya hakkında belgeseller de yayınlanıyor. Yemek odası ve büro bölümleri de ziyarete açık.

Üst kat ise Ulu Önder Atatürk’ün şahsi eşyalarına ayrılmış. Hatıra paralarının sergilendiği özel bölüm de müzede oldukça ilgi gören kısımlardan biri.

20. Antalya Aqualand Dolphinland

Antalya Aqualand Dolphinland, akrobatik yunusların gösterileri, adrenalin dolu su kaydırakları ile şehrin en popüler eğlence merkezlerinden biri. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk su parkı.

Su parkının yemyeşil bir doğa içinde olması buraya ayrı bir cazibe katıyor. Ayrıca sevimli yunuslarla birlikte yüzüp onlarla fotoğraf çekilme imkanınız da var.

Antalya’nın kavurucu sıcaklarından bunaldığınızda, çocuklarınızla birlikte serin ve bol eğlenceli bir yere gitmek isterseniz Konyaaltı Plajı’nın yakınlarındaki su parkına doğru yol alabilirsiniz.

21. Aktur Lunapark

Aktür Lunapark Antalya rehberi
Kaynak: thingstodoantalya.com

Antalya gezilecek yerler listesinin eğlenceyi ve heyecanı doruk noktasına çıkaran merkezlerinden biri de Konyaaltı’ndaki Aktur Lunapark. Burası şehrin en büyük lunaparkı.

Büyük küçük birçok kişinin keyifli anlar yaşadığı Aktur Lunapark’ta ahtapot, çarpışan otolar, dönme dolap, gondol, Star Flyer, twister coaster, korku tüneli, elma kurdu, çocuk gondol, top havuzu gibi çok sayıda eğlenceli oyuncak ve aktivite fırsatı bulunuyor.

22. Ters Ev Aksiyon Parkı

Ters Ev Antalya'da gezilecek yerler
Kaynak: tripadvisor

Muratpaşa ilçesindeki Ters Ev Aksiyon Parkı sıra dışı görüntüleri ile ziyaretçileri şaşırtmayı başarıyor. Evi bu kadar ilginç kılan özellik ise içindeki mobilyalar dahil her şeyin ters şekilde tasarlanmış olması. Evin tabanı tavanda tavanı ise zeminde yer alıyor.

Evin iç dekorasyonu ortalama 6 ayda bir yenilendiği için çoğu kişi burayı farklı zamanlarda tekrar ziyaret ediyor. Kendine has marjinal mimarisi ile gittikçe popülerleşen evde bol bol fotoğraf çekilebilirsiniz. Ayrıca içeriye çocuklar için de bir alan eklenmiş.

23. Sandland Kum Heykel Müzesi

Sandland Kum Heykel Antalya görülecek yerler
Kaynak: tripadvisor

Antalya’da gidebileceğiniz enteresan müze seçeneklerinden biri de Sandland Kum Heykel Müzesi. Burası yerli-yabancı çok sayıda sanatçının yüzlerce kumdan eserinin sergilendiği yer.

Dünya çapında ünlü heykel müzesi Antalya’nın en popüler kumsallarından biri olan Lara Plajı’nda bulunuyor. Sadece su ve kum ile yapılan geçici heykeller sanat meraklıları için oldukça keyifli ve güzel bir deneyim.

24. Kepez Masal Parkı

Kepez Masal Parkı Antalya'da görülmesi gereken yerler
Kaynak: antalyayikesfet.com

Çoğu çocuk masallara bayılır; sevdikleri çizgi filmleri heyecanla takip eder. Onların bu keyifli dünyaları Kepez Masal Parkı ile biraz daha somutlaşıyor.

Tematik masal parkının her bir yanı çocukların bayıldıkları masal ve çizgi film kahramanları ile dolu. Hatta sadece çocuklar değil birçok yetişkin de parkta oldukça eğlenceli anlar yaşadıklarını söylüyor.

Siz de şehrin ortasında masalsı bir zaman dilimine geçiş yapmak isterseniz Kepez Masal Parkı’na gidebilirsiniz.

25. Dönerciler Çarşısı & Şemsiye Sokak

Dönerciler Çarşısı Antalya'da nereler gezilmeli?

Antalya’da lezzetli bir döner yiyip, farklı farklı renklerden oluşan yüzlerce şemsiyenin altında yürümeniz için Dönerciler Çarşısı & Şemsiye Sokak sizi bekliyor.

Dönerciler Çarşısı & Şemsiye Sokak Antalya’nın en ilginç, renkli ve özgün yerlerinden biri. Sokağa girdiğinizde tam bir görsel şölen ile karşılaşıyorsunuz. Şemsiye Sokak Dönerciler Çarşısı’nın içinde; Tuzcular Atatürk Caddesi mevkiinde yer alıyor.

26. Heart of Antalya

Heart of Antalya Antalya'da nereler gezilmeli?

Türkiye’nin en büyük dönme dolabına binip Antalya’ya oldukça yükseklerden bakmak ister misiniz?

90 metre yüksekliğinde ve tam 400 ton ağırlığındaki dönme dolap Antalya’yı bir uçtan bir uca görüyor. Yerli-yabancı turistler arasında da çok popüler.

Bu keyifli ve heyecanlı deneyimi kaçırmamak için Aktur Lunapark’taki “Heart of Antalya” isimli dönme dolaba binmeden dönmeyin.

27. İskele Camii

İskele Camii Antalya gezilecek yerler

Kaleiçi Yat Limanı’ndaki İskele Cami 46 metrekarelik alanı ile Antalya’nın en küçük camisi. Altıgen formda ve sadeliği ile bölgenin dokusuna uyum sağlıyor.

1903 yılından kalma İskele Cami’nin altında ise bir su kaynağı bulunuyor. Kırkmerdiven’in en alt basamağının hemen önündeki cami Antalya’nın tarihi değerleri arasında.

28. Park Funtastic

Park Funtastic Antalya'da gezilmesi gereken yerler
Kaynak: thingstodoantalya.com

Antalya’da eğlencenin bir diğer adresi de Park Funtastic. Macera, lezzet ve bol eğlence sunan tematik park şehrin popüler merkezleri arasında. Aynı zamanda Antalya’nın ilk tematik parkı olma unvanını taşıyor.

Parkta her yaşa ve eğlence zevkine uygun aktiviteler sunuluyor. Peki, hangi aktivitelere katılabilirsiniz?

Park Funtastic’te paintball, ATV, dağ kızağı, go kart, ip parkuru, zipline, kepçe park, zorbing, at maneji gibi çok çeşitli ve aksiyonlu aktivite olanakları var. Ayrıca Asya ve Avrupa mutfağından yüzden fazla yemek çeşidi de sizi bekliyor.

29. Dokumapark

Dokumapark Antalya'da gezip görülecek yerler
Kaynak: kepezdokuma.com

1950’de açılan Antalya İplik ve Dokuma Fabrikası günümüzde bir müze olarak hizmet veriyor. Aynı zamanda 238 bin metrekarelik arazide bol bol yeşil alan, spor sahası ve kafe de var.

Bölgedeki minyatür eserlerin yer aldığı açık hava müzesi, Anadolu Oyuncak Müzesi, Bir Zamanlar Antalya, Modern Sanatlar Galerisi ve Nostaljik Araç Müzesi de ziyaret edebileceğiniz yerler arasında.

30. Tünektepe Teleferik Tesisleri

Tünektepe Teleferik Tesisleri Antalya görülecek yerler

Tünektepe 605 metrelik yükseklikten muazzam bir Antalya manzarasını ayaklarınızın altına seriyor. Kemer yolu üzerindeki tesislere dik bir teleferik hattı ile çıkılıyor.

Tesislerde manzarayı karşınıza alıp hoş esintiler eşliğinde bir şeyler yiyip içme imkanınız da var. Şehrin en güzel seyir noktalarından biri olan Tünektepe Teleferik Tesisleri’ne de fırsatınız olursa mutlaka uğrayın.

31. Atatürk Caddesi

Ataturk Caddesi Antalya'da gezip görülmesi gereken yerler

Antalya’da gezilecek yerler arasında dinamik ve renkli yapısıyla Atatürk Caddesi de bulunuyor. İstanbul’daki İstiklal Caddesi ile de benzetilen Atatürk Caddesi Dönerciler Çarşısı ile Karaalioğlu Parkı arasında.

Caddede çok sayıda restoran, kafe ve eğlence mekanı var. Yürüyüş yolu olarak da çok keyif veren Atatürk Caddesi aynı zamanda Hadrian Kapısı, Yivli Minare, Kaleiçi, Saat Kulesi gibi turistik yerlere de oldukça yakın. Ayrıca nostaljik tramvay da bu caddeden geçiyor.

32. Atatürk Kültür Parkı

Atatürk Kültür Parkı Antalya'da gezip görülmesi gereken yerler
Kaynak: necmimola.com

Merkezi Muratpaşa ilçesinin sınırları içindeki Atatürk Kültür Parkı Antalya Falezleri ile Konyaaltı Caddesi arasında yer alıyor.

Park her yaştan insan için dinlenme, spor, eğlence, yeme-içme gibi etkinlik olanaklarına sahip. Farklı yürüyüş rotalarından ilerlerken birbirinden güzel Akdeniz manzaraları ve yemyeşil alanlar size eşlik ediyor.

Antalya gezilecek yerler listesindeki Atatürk Kültür Parkı Kaleiçi, Yat Limanı, Antalya Arkeoloji Müzesi gibi birçok merkezi yere de yakın bir konumda.

33. FACE2FACE WAX MUSEUM

FACE2FACE WAX MUSEUM Antalya'da nereler gezilmeli?
Kaynak: antalyaaquarium.com

Antalya Aquarium’daki FACE2FACE WAX MUSEUM dünyaca ünlü kişilerin gerçekçi balmumu heykellerini sergileyen bir sanat-eğlence merkezi.

Yeni nesil silikon enjeksiyon tekniği ile yapılan heykellerdeki ince detaylar onların çok gerçekçi görünmesini sağlamış. Sanki canlı kanlı karşınızda duruyorlar. Üstelik selfie çekmek de serbest.

Dünya tarihine damga vurmuş ünlü isimlerle heyecanlı bir gün geçirmek isterseniz FACE2FACE WAX MUSEUM’u da gezi planınıza dahil edebilirsiniz.

Antalya Gezilecek Yerler Listesi (Yakın Yerler)

Antalya merkez dışında şehrin çok çeşitli turistik yerlerine de gezi düzenleyebilirsiniz. Antalya’ya yakın ve yıl boyunca yerli-yabancı turistlerin cazibe noktası olan 30 yeri liste haline getirdim. İşte Antalya’ya gelmişken ziyaret etmenizi önerdiğim diğer yerlerin listesi:

1. Aspendos Antik Tiyatro

Aspendos Antik Tiyatrosu Antalya gezilecek yerler

Antalya’ya yakın yerler arasında Aspendos Antik Tiyatro başı çekiyor. Serik ilçesinde bulunan tiyatronun en dikkat çekici özelliği Roma dönemine ait olup günümüze kadar çok iyi korunması.

MS. 2. yüzyıldan kalma Aspendos Antik Tiyatro altlı üstlü iki bölümden meydana geliyor. Tiyatroda toplam 41 tane oturma sırası mevcut.

Görkemli yapısıyla ziyaretçileri büyüleyen antik dönem Roma Tiyatrosu bugün de o devre ait en seçkin yapılar arasında gösteriliyor. Ayrıca yaz aylarında opera-bale festivallerine de katılabilirsiniz.

2. Manavgat Şelalesi

Manavgat Şelalesi Antalya gezilecek yerler

Antalya’nın doğal güzellikleri ülkemizin sınırlarını aşmışken sizin de şehre kadar gelip Manavgat Şelalesi’ni es geçmemenizi öneriyorum.

Falezlerin üzerinden gürül gürül akan suları, yemyeşil tabiatı ve atmosferi ile Manavgat Şelalesi Antalya’nın en çok turist çeken noktalarından biri. Yeraltı sularından besleniyor. Ayrıca çok çeşitli ağaç ve canlı türlerini de burada görüp, onları gözlemlemeniz mümkün.

Antalya’dan yaklaşık 1, 5 saatlik uzaklıkta olan Manavgat Şelalesi’nde ayrıca restoranlar da bulunuyor.

3. Köprülü Kanyon (Manavgat)

Köprülü Kanyon Antalya çevresinde gezilecek yerler

Antalya’da sıcaktan bunaldığınızda yol alabileceğiniz en güzel doğa harikalarından bir diğeri de Köprülü Kanyon. Burası Antalya’nın en popüler yerleri arasında bulunuyor.

Kanyonun suları genellikle serin ve çok ferahlatıcı. Su sıcaklığının derecesi ise ortalama 9-12 arasında değişkenlik gösteriyor.

Peki, Köprülü Kanyon’da neler yapabilirsiniz? Kanyonda doğa sesleri eşliğinde patikaları takip etmenin keyfi bir başka. Ayrıca rafting, jeep safari turu, zipline, piknik gibi aktivitelerle de eğlenceli bir gün geçirebilirs

Whatsapp Telefon