Antalya Plajları

Antalya Plajları

Antalya, Türkiye’nin ‘turizm başkenti’ olarak bilinen, her yıl milyonlarca turistin akın ettiği tatil merkezlerinin başında gelmektedir. Antik kentleri, şelaleleri, mağaraları, eşsiz doğası ve zengin bitki örtüsünün yanı sıra plajlarıyla da ünlü olan Antalya’da deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz çok sayıda destinasyon bulunmaktadır.

640 kilometrelik sahil uzunluğu ile birlikte Türkiye’nin deniz turizmi bakımından popüler tatil merkezlerinden olan Antalya’nın Konyaaltı, Belek, Alanya, Lara, Kemer, Finike, Demre ve Kaş bölgelerinde birbirinden güzel plajlar yer almaktadır. Türkiye’deki toplamda 491 adet bulunan mavi bayraklı plajların yarısı Antalya sınırları içerisindedir.
Antalya’nın popüler plajları Kleopatra Plajı, Kaputaş Plajı, Lara Halk Plajı , Konyaaltı Halk Plajı, Phaselis Koyu, Beldibi Plajı, Adrasan Plajı, Olimpos Plajı, Patara Plajı, Çıralı Plajı ve Damlataş Plajı olarak sıralanmaktadır.

Kleopatra Plajı

Antalya tatilinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken Kleopatra Plajı, Alanya sahilinde yer almaktadır. Antalya şehir merkezine 130 kilometre uzaklıkta bulunan plaja, özel araçla Mersin – Antalya yolunu doğu yönüne takip ederek, taksi kullanarak veya Alanya dolmuşlarıyla gidebilirsiniz.

Kleopatra Plajı, adını Mısır Kraliçesi olan Kleopatra’dan almıştır. Hem adıyla, hem de benzersiz güzelliği ile birlikte dünya çapında önemli bir plaj olan Kleopatra Plajı, toplamda 2 kilometrelik sahil boyunca uzanmaktadır. Buraya kadar gelmişken, oldukça yakınında bulunan Damlataş Mağarası’nı da ziyaret edebilir, mağaranın yanında yer alan Damlataş Plajı’nı da deneyimleyebilirsiniz.

Oldukça tuzlu bir yapısı olan Kleopatra Plajı’nın masmavi denizinde gün boyu keyifli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz. Etrafındaki tesislerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı da karşılayabileceğiniz plajda soyunma kabini, duş ve tuvalet gibi imkanlar da sunulmaktadır.
Sahil boyunca çok sayıda tesisin hizmet verdiği plajda su sporları yapabileceğiniz özel aktiviteler de bulunmaktadır. Özellikle jet ski, parasailing, deniz bisikleti gibi su sporlarına yönelik etkinliklere katılım sağlayabileceğiniz plajda şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri 10 TL’dir. Kleopatra Plajı’na girişler ücretsizdir.

Kaputaş Plajı

Antalya’nın en popüler plajları arasında bulunan Kaputaş Plajı, Kaş ile Kalkan arasında yer almaktadır. Plaj, şehir merkezine 200 kilometre uzaklıkta Kaş ilçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Kaputaş Plajı’na ulaşımlar, il merkezinden özel araçla Antalya – Denizli yolunu Elmalı yönüne takip ederek, taksi veya Kaş dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

Antalya’nın doğal güzellikleri arasında öne çıkan Kaputaş Kanyonu’nun en güzel konumunda bulunan Kaputaş Plajı, kayalık alanların mavi denizle buluştuğu benzersiz bir atmosfere sahiptir. Kanyon arasında yer aldığı için bölge halkı tarafından Kanyonağzı Plajı olarak bilinen plaj, sit alanı olarak koruma altına alınmıştır. Aynı zamanda mavi bayraklı olan plaj, yol seviyesinin bir miktar altında yer aldığı için ulaşım esnasında yaklaşık 200 adet merdivenden iniş yapılması gerekmektedir.

Küçük çakıl taşlarının altın rengi kumlarla karıştığı bir sahili olan plajın denizi de yer yer çakıl taşlarıyla kaplıdır. Oldukça berrak olan denize girerken mutlaka deniz ayakkabısı kullanmanız tavsiye edilmektedir. Kısmen sığ olan deniz, 5 metreyi geçtikten sonra derinleşmeye başlamaktadır.

Etrafında çok fazla tesis bulunmadığı için tedarikli gitmeniz gereken plajlardan olan Kaputaş Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri 15 TL’dir. Kaputaş Plajı’na girişler ücretsizdir.

Lara Halk Plajı

Lara Halk Plajı, Antalya’nın en çok tercih edilen plajları arasında yer almaktadır. Antalya’nın merkez ilçelerinden Muratpaşa sahilinde bulunan Lara Halk Plajı, il merkezine 15 kilometre uzaklıktadır. Plaja ulaşımlar, özel araçla Aspendos Bulvarını sahil yönüne takip ederek, taksi tutarak veya otogardan hareket eden Lara dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

Antalya’nın popüler ve mavi bayraklı plajlarından olan Lara Halk Plajı’nın uzun sahilinde yürüyüşler yapabilir ve masmavi denizinde gün boyu eğlenceli bir şekilde vakit geçirebilirsiniz. İnce tanecikli kumlardan oluşan sahilinde çok sayıda işletme hizmet vermektedir. Buralardan çeşitli yiyecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz gibi, duş, tuvalet ve giyinme kabini imkanlarından da faydalanabilirsiniz.

Denizinin sığ olması nedeniyle çocuklu aileler tarafından da rahatlıkla tercih edilebilen Lara Halk Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri 10 TL’dir. Lara Halk Plajı’na girişler ücretsizdir.

Konyaaltı Halk Plajı

Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Konyaaltı Halk Plajı, Antalya şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta Konyaaltı ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Plaja ulaşımlar özel araçla Adnan Menderes Bulvarını batıya doğru takip ederek, taksiyle veya otogardan hareket eden Konyaaltı dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

7 kilometrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun plajları arasında bulunan Konyaaltı Halk Plajı, mavi bayrak statüsüne sahip olduğu için oldukça temiz ve bakımlı durumdadır. Girişinden 3 metreye kadar sığ olan denizi, biraz ilerledikten sonra bir anda derinleşmeye başlamaktadır. Bu nedenle çocuklu ailelerin dikkatli olmasında fayda olan plaj etrafında yürüyüş ve bisiklet yolları da bulunmaktadır.

Duş, giyinme kabini ve tuvalet imkanı bulunan plaj çevresinde aynı zamanda çok sayıda büfe ve restoran hizmet vermektedir. Konyaaltı Halk Plajı’da şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri 15 TL’dir. Konyaaltı Halk Plajı’na girişler ücretsizdir.

Phaselis Koyu

Kemer ilçesindeki Phaselis Antik Kenti yakınlarında bulunan Phaselis Koyu, şehir merkezine 57 kilometre uzaklıktadır. Özel araçla sahil yolunu Kemer’e kadar takip ederek, taksi veya Kemer dolmuşlarıyla ulaşabileceğiniz plajda hem deniz keyfi yapabilir, hem de antik kenti gezebilirsiniz.

Olympos Beydağları Milli Parkı’nın içerisinde yer alan Phaselis Koyu’nda denize girebileceğiniz muhteşem sahiller bulunmaktadır. Turkuaz renge bürünmüş deniz, sığ olmasından ötürü çocuklu aileler ve profesyonel olmayan yüzücüler tarafından sıkça tercih edilmektedir.

Phaselis Koyu’na gitmeden önce tedarikli olmanız tavsiye edilmektedir. Çünkü sahil boyunca hizmet veren herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Yeşil ağaçların çevrelediği ve oldukça sakin bir atmosfere sahip olan Phaselis Koyu’nda uzun doğa yürüyüşleri veya piknik yapabilirsiniz. Phaselis Koyu’na giriş ücreti 45 TL’dir.

Beldibi Plajı
Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesi sahilinde yer alan Beldibi Plajı, il merkezine 28 kilometre uzaklıktadır. Plaja ulaşımlar, il merkezinden özel araçla sahil yolunu batı yönüne takip ederek, taksi veya Kemer dolmuşlarıyla gerçekleştirilmektedir.

Mavi bayraklı olan Beldibi Plajı, oldukça temiz bir yapıya sahiptir. Sahilinin kum olmasının yanı sıra denizine girişlerde çakıl taşları yer aldığından dolayı deniz ayakkabısı giymeniz tavsiye edilen plajın sahil uzunluğu ortalama 300 metredir.

Sahil boyunca birçok su sporu yapabileceğiniz işletme bulunan plajda, su kayağı, jet ski, parasailing ve su altı dalışları gibi aktivitelere katılabilirsiniz. Plajda, duş, giyinme kabini ve tuvalet imkanları da bulunmaktadır. Beldibi Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri 15 TL’dir. Beldibi Plajı’na girişler ücretsizdir.

Adrasan Plajı

Antalya’nın bir diğer popüler plajı ise Adrasan Plajı’dır. Kumluca ilçesinin Adrasan beldesinde yer alan plaj, sakin yapısı ve doğal güzelliklerle çevrili konumu ile dikkat çekmektedir. Plaja ulaşımlar, il merkezinden özel araçla sahil yolunu Kumluca’ya kadar takip ederek, taksi veya Kumluca dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

Ortalama 2 kilometrelik uzunluğa sahip olan plajın çevresindeki çam ağaçları da oldukça etkileyici bir güzellik sunmaktadır. Etrafında doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz plaj, aynı zamanda Antalya tatilinde gün doğumu ve batımının da en keyifli izlendiği yerler arasında öne çıkmaktadır.

Sit alanı olarak korunan Adrasan Plajı’nda keyifli bir şekilde su altı dalışı yapabilir, deniz altındaki canlıları keşfedebilirsiniz. Plaj içerisinde duş, giyinme kabini ve tuvalet gibi imkanları kullanabilir ve etrafındaki kafelerden de çeşitli alışverişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Adrasan Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri 15 TL’dir. Adrasan Plajı’na girişler ücretsizdir.

Olimpos Plajı

Kumluca sınırları içerisinde yer alan bir diğer plaj ise Olimpos Plajı olarak öne çıkmaktadır. Antalya şehir merkezine 95 kilometre uzaklıkta bulunan Olimpos Plajı’na ulaşımlar, özel araçla sahili batı yönüne takip ederek, taksi veya Ulupınar dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

İlçenin Yazır Köyü sınırları içerisinde yer alan Olimpos Plajı, 1. derecede sit alanı olarak korunmaktadır. Bu sebepten ötürü içerisinde herhangi bir işletmenin hizmet vermediği plaj, buna rağmen oldukça temiz ve bakımlı durumdadır.

Olimpos Plajı’na gitmeden önce tedarikli olmanız gerekmektedir. Plaj içerisinde şezlong ve şemsiye hizmeti verilmemektedir. Olimpos Plajı’nın batı ucunda yer alan Çıralı Plajı’na yürüyerek gidebilir ve burada caretta carettaların yuvalarını görebilirsiniz. Olimpos Plajı’na giriş ücreti 30 TL’dir.

Patara Plajı

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Gelemiş beldesinde bulunan Patara Plajı, bölgenin popüler plajları arasındadır. Şehir merkezine 220 kilometre uzaklıkta yer alan Patara Plajı’na yapılacak olan seyahatlerde özel aracınız ile Kumluova tabelasını takip edebilir, taksi veya Gelemiş dolmuşlarını kullanabilirsiniz.

Dünya çapında bilinen en uzun plajlar arasında bulunan Patara Plajı, toplamda 12 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. 2020 yılının, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Patara Yılı ilan edilmesinden sonra oldukça önem kazanan Patara Plajı, aynı zamanda caretta carettaların yumurta bıraktığı noktalardan biridir.

Berrak bir denize sahip olan plajın sahili kumlu bir yapıdadır. Dalgasız olan denizi kısmen sığdır. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından sıkça tercih edilmektedir.
Çevresinde duş, giyinme kabini ve tuvalet imkanları bulunan plajda şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri 10 TL’dir. Plaja girişler 08:00 ile 19:00 saatleri arasında yapılabilmektedir. Patara Plajı’na giriş ücreti 7,5 TL’dir.

Çıralı Plajı

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Ulupınar Mahallesinde yer alan Çıralı Plajı, il merkezine 95 kilometre uzaklıktadır. Plaja ulaşımlar, özel araçla sahil yolunu batı yönüne Ulupınar tabelasını takip ederek, taksi veya Kemer dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

Olimpos Plajı’na oldukça yakın mesafede bulunan Çıralı Plajı, bölgedeki dere yataklarından akan suların denize karıştığı bir bölgede yer almaktadır. Bu nedenle oldukça soğuk olan Çıralı Plajı’nın denizi, oldukça berraktır.

Caretta carettalara ev sahipliği yapan plajın bulunduğu bölgede çok sayıda nesli tükenmekte olan kuş türleri de görülebilmektedir. 1. derece sit alanı olarak korunan bölgede yapılaşma bulunmamaktadır. Ancak plajın yakınlarında çok sayıda konaklama yapabileceğiniz bungalov oteller hizmet vermektedir.

Whatsapp Telefon