Kışın Kamp Yapılacak Yerler: En İyi 10 Kış Kamp Rotası

Kışın Kamp Yapılacak Yerler: En İyi 10 Kış Kamp Rotası
Kışın Kamp Yapılacak Yerler: En İyi 10 Kış Kamp Rotası


Kışın kamp yapılacak yerler listesi ile sizi eğlenceye davet ediyoruz. Kışın kamp yapmanın ayrıcalıklarını yaşamak için tek yapmanız gereken bu listeden bir adres seçmek. Kış mevsiminde bu deneyimi yaşamanın en güzel yanlarından birisi doğanın huzuru. Çünkü yaz kalabalığı yokken kamp alanları çok sakin. Bu atmosfere yağmur sesi ve belki de kar tanelerinin eşsiz görüntüsü eklenirse büyüleyici bir kamp deneyimi yaşıyorsunuz.


Kamp ateşi fikri şimdiden içinizi ısıtmaya başladı mı? Cevabınız evet ise gelin kışın kamp yapabileceğiniz yerler önerilerine birlikte bakalım. Bu kış unutulmaz anılar edinin. İşte en güzel kış kamp alanları:



1 Erciyes Dağı – Kayseri
2 Kadınlar Çayırı, İzmir – Bozdağ
3 Kapadokya – Nevşehir
4 Uludağ – Bursa
5 Kaz Dağları – Çanakkale / Balıkesir
6 Yedigöller – Bolu
7 Ilgaz Dağı – Kastamonu
8 Işık Dağı – Ankara
9 Aladağlar – Niğde
10 Ağva – İstanbul
11 Kış Kampı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
kışın kamp yapılacak yerler, kayseri erciyes dağı


Erciyes Dağı – Kayseri
Kış kampı denince akla ilk gelen yerlerden biri Erciyes Dağı. Bölge, kışın çadır kampı yapmak için oldukça elverişli. Erciyes’te yer alan kamp alanları genellikle dağcılar tarafından tercih ediliyor. Erciyes Dağı bölgesindeki kamp alanlarının hemen hepsi aslında çıkış rotalarının başlangıcında yer alıyor.


En çok tercih edilen tırmanış rotaları arasında Çobanini Mevkii ve Sütdonduran Yaylası yer alıyor. Dağcılar, bu bölgelerde yer alan kamp alanlarında kışın kamp yapıyorlar. Erciyes Dağı’nda bulunan kamp alanları gerçek bir kış kampı vaat ediyor ama oldukça profesyonel olmayı gerektirecek kadar zorlu olabileceğini bilmekte fayda var. Bölgedeki kamp alanlarına ulaşmak için bile yürümeniz gereken en kısa mesafe 1 saat sürüyor.


Erciyes Dağı, hem kamp hem de tırmanış ve trekking yapmak isteyenlerin gözde rotaları arasında yer alıyor. Buradaki meşhur kamp alanı Çobanini ise kışın kamp yapabileceğiniz yerlerden birisi. Çobanini, kendinizi dağlarla çevrili bir şekilde bulabileceğiniz, kar içerisinde kamp yapmaya uygun bir adres. Çobanini 3000 metre rakıma sahip bir alan.


Çobanini’ne kampa gitmeden önce rüzgar ve kar durumunu öğrenerek gerekli ekipmanları almanızda fayda var. Bölgede kamp tesisi bulunmadığı için de tüm ihtiyaçlarınızı Kayseri merkezden alarak buraya gelmenizi öneririz. Tabii tuvalet ve duş gibi imkanlar da yok. Yani Erciyes dağında gerçek anlamda doğa ile iç içe bir kamp sizi bekliyor.


Çobanini Kamp Alanı Ulaşımı


Çobanini Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yer alıyor. Kayseri merkezden buraya ulaşım otobüsler ile yapılabiliyor. Ancak kamp malzemelerinizi daha kolay taşımak için Kayseri araç kiralama ile Erciyes Dağı’na gitmeyi tercih edebilirsiniz.


Çobaini’ne ulaşım için Erciyes kayak merkezinden 900 metre yükseğe çıkmak gerekiyor. Kamp alanı ulaşımı için temponuza göre 4-5 saat yürüyorsunuz. Bir diğer seçenek ise teleferik. Önce kapalı telesiyeje ardından da Zümrüt isimli kapalı telesiyeje binerek kamp alanına ulaşabilirsiniz.


kışın kamp yapılacak yerler, kadınlar çayırı, bozdağ


Kadınlar Çayırı, İzmir – Bozdağ
İzmir ve çevresinde ikamet edip de kış aylarında kamp yapmak isteyenler için en iyi seçenek Bozdağ. Şehir dışından gelmek isteyenler için de havalimanına 110 km uzaklıkta olması sebebiyle oldukça kolay ulaşılabilir bir konumda yer alıyor.


Ödemiş Bozdağ Kamp Alanı içinde serbest şekilde çadır kampı yapabilirsiniz. Bozdağ aynı zamanda bir kayak merkezine ev sahipliği yaptığı için tuvalet, alışveriş ve yeme içme konusunda sıkıntı çıkarmayacak bir bölgedir. Burada dilerseniz kayak yapabilir ya da sadece kamp yaparak doğanın huzurlu atmosferinin keyfini çıkarabilirsiniz.


Kadınlar Çayırı, İzmir’in Ödemiş ilçesinde yer alan Bozdağ kayak merkezine yaklaşık 9 km mesafede. Bir piknik alanı olan Kadınlar çayırı kamp yapmaya oldukça müsait bir yer.


Piknik alanı içerisinde tuvalet imkanı ve çeşme var. İlçe merkezine de yaklaşık 650 metre mesafede bulunduğu için ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Kadınlar çayırında keyifli bir kamp yapabilirsiniz. Ayrıca 1135 metre yükseklikteki Bozdağ kayak merkezinde karın tadını çıkarabilirsiniz.


Bozdağ Kadınlar Çayırı Ulaşımı


Bozdağ, İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı bir mahalle. İzmir Merkez ile Bozdağ arası yaklaşık 115 km. Ödemiş’e gitmenin en kolay yolu için ucuz fiyatlı İzmir araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz.


Kışın kamp yapılacak yerler, kapadokya


Kapadokya – Nevşehir
Daha önce gitmediyseniz bile kış için harika bir rota olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. Her mevsim güzel ama kışın bir başka güzel olan Kapadokya’da kamp yapmaktan oldukça keyif alacaksınız. Destansı manzaralara ev sahipliği yapan bölge, karlarla kaplandığında seyir zevkini en üst seviyeye çıkarıyor.


Peribacalarıyla meşhur Kapadokya’da kamp yapmak için ücretli ve ücretsiz birçok farklı seçenek mevcut. Uçhisar’dan başlayıp Göreme’ye kadar uzanan Güvercinlik Vadisi, 
Whatsapp Telefon